четврток, 30 мај 2024

Целосно затворен мостот Беласица во Скопје, се проверува стабилноста

Мостот Беласица од утрово е целосно затворен за сообраќај поради проверка на неговат стабилност. Врз мостот се поставени шест товарени камиони и други средства, распоредени подеднакво од двете страни.

Објавено на

часот

Сподели

Мостот кој беше оштетен во пожар во мај минатата година уште не е целосно пуштен во сообраќај. Во септември беше овозможено минување на по една една лента за лесни возила, откако Институтот за сеизмологија по извршената експертиза излезе со став дека ќе биде потребна полесна санација. Дел од експертите пак, сметаат дека е потребно посложено испитување на стабилноста.

Метежот во Скопје е зголемен поради нецелосната минливост на мостот.

 

ТОП ВЕСТИ

ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ