вторник, 18 јуни 2024

Бугарија бара објаснување од ЕУ за различниот третман на државите членки

Објавено на

часот

Сподели

Повод за ова барање на бугарската влада е соопштението дека сите грчки компании кои увезуваат руски гас преминале на плаќање на енергенсот во рубли.

Василев изрази и резерва кон финансирањето кое Европската комисија им го предложи на земјите членки за да ги надоместат загубите од санкциите кон Русија.

ТОП ВЕСТИ

ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ