среда, 21 февруари 2024
Реакција

Божин Павловски: Македонија ќе се врати 120 години назад ако се дозволи регистрацијата на Самоопределување

Да претпоставиме, ќе се дозволи регистрирање на партија огранок на странска партија во нашава земја (Самоопределување на Курти од Косово). Кој „јунак” потоа ќе може да го спречи регистрирањето на десетина ограноци на „заинтересираните” партии од соседните држави, вели во изјавата за МКД.мк академик Божин Павловски по вчерашната изјава дека на опозицискиот блок на Албанците во Македонија ќе се приклучи и косовската партија.

Објавено на

часот

Сподели

„Самоопределување може да ги задоволи апетитите на граѓаните доселени кај нас од Косово, и да создаде хаос во таканаречениот македонски блок на Албанците, но треба да се знае дека таа глупост Македонија ќе ја врати 120 години назад, кога била опседната од странските пропаганди и интереси“, изјави Павловски.

ТОП ВЕСТИ

ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ