петок, 19 април 2024

Божин Павловски: Ахмети им се потсмева на граѓаните што му дадоа бланко амнестија

Како смее еден политичар да употребува воинствена реторика пред демократски избори? Победивме во 2001, ќе победиме и сега. Зошто не ги почитува граѓаните на оваа држава кои му дадоа бланко амнестија, прашува академик Божин Павловски во изјавата за МКД.мк.

Објавено на

часот

Сподели

„Не му се допаѓа кога Европа предлага уште еднаш да се отворат ‘хашките предмети’, но во исто време го дразни јавното расположение. Дали не сфаќа дека граѓаните му дозволија да биде третиран како демократ, а не терорист? Паниката го инспирира Али Ахмети да отвора лути рани, или толкав му е интелектуалниот капацитет“, вели академик Божин Павловски во изјавата за МКД. мк.

ТОП ВЕСТИ

ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ