понеделник, 4 март 2024

Борел: ЕУ ќе продолжи да работи на политичко решение на конфликтот во Судан

Објавено на

часот

Сподели

„Мораме да продолжиме да се залагаме за политичко решение. Не можеме да дозволиме Судан да имплодира бидејќи тоа ќе предизвика шокови во цела Африка“, рече Борел пред состанокот со министрите за надворешни работи на ЕУ.

Тој додаде дека амбасадорот на ЕУ во Судан сѐ уште е во земјата. „Капетанот е последниот кој го напушта бродот. Тој е во Судан, но повеќе не е во Картум“, рече Борел.

ТОП ВЕСТИ

ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ