четврток, 22 февруари 2024

Битолскиот Камерен оркестар синоќа се претстави со хитови од 80-сетите и 90-сетите години

Одбележувањето на 79-годишнината од ослободуањето на Битола од фашистичкиот бугарски окупатор синоќа во Народниот театар беше збогатено со концерт на битолскиот Камерен оркестар кој изведе сплет од безвременски хитови.

Објавено на

часот

Сподели

Камерниот оркестар на Битола, заедно со солистите Наде Талевска, Ирена Димовска Митревска, Агни Авшар, Ана Петановска, како и хорот Битвокс, изведоа безвременси хитови од осумдесетите и деведесетите години на минатиот век.  

д

Публиката уживаше во настапот на солистите, придружувани од членовите на Камерниот оркестар на Битола, предводен од диригентот Владимир Димовски.

ф

ТОП ВЕСТИ

ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ