вторник, 18 јуни 2024

Бислимовски вели дека е можно намалување на цената на електричната енергија за домаќинствата

Намалувањето на увозот на струја поради производството на фотонапонски централи може наскоро да ги намали нејзините цени за домаќинствата, вели претседателот на Регулаторната комисија за енергетика, Марко Бислимовски, кој вели дека во моментов се работи на дополнување на бесплатната тарифа за електрична енергија за домаќинствата за уште еден час.

Објавено на

часот

Сподели

Тој вели дека сега мора да се направи вистинска анализа за да се покаже дали постои можност бесплатната тарифа на струјата да се продолжи за еден час, односно до 16 часот.

Моментално, најевтината тарифа на струјата е од 13 до 15 часот.

Регулаторната комисија ќе ја одобри новата цена на струјата на крајот на јуни и тогаш ќе се знае дали и колку ќе се намали цената на струјата.

ТОП ВЕСТИ

ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ