недела, 21 април 2024

Беснило во Кочанско!

Објавено на

часот

Сподели


Волчицата била застрелана кај месноста Црвена Нива кај кочанското село Бање.

Главата од застреланата волчица потоа била однесена на испитување во Ветеринарниот факултет во Скопје, каде што било утврдено дека таа имала беснило.

Во моментов во Кочани се преземаат мерки за масовно вакцинирање на кучињата и на мачките во сите села, соседни села и во градот.

Акцијата против беснилото почнува денес и ќе трае во наредните две недели.

ТОП ВЕСТИ

ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ