четврток, 13 јуни 2024

АВМУ: Новинарите не смеат да бидат неосновано повикувани на службени полициски разговори

Објавено на

часот

Сподели

„Новинарите и останатите медиумски работници не смеат да бидат неосновано повикувани на службени полициски разговори, имајќи превид дека имаат заплашувачки ефект и во иднина можат да водат кон самоцензура. Ваквите постапки на истражните органи кон медиумските работници претставуваат притисок врз медиумите и нивно слободно работење“, се наведува во соопштението од АВМУ.

ТВ Телма вчера соопшти дека уредничка од телевизијата била повикана на информативен разговор за необјавена вест.

 

ТОП ВЕСТИ

ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ