четврток, 20 јуни 2024

Александар Камбовски и Исамедин Лимани се новите членови на Судскиот совет

Судиите Александар Камбовски од Апелацискиот суд во Битола Исамедин Лимани  од Врховниот суд се новите членови на Судскиот совет. Лимани во Врховниот суд добил 7 судии, а за Камбовски во подрачјето на битолскиот апелациски суд гласале 28 судии.

Објавено на

часот

Сподели

На гласачакиот список во Врховен суд имаше 15 судии, но ливчето на Наке Георгиев со сигурност ќе остане неискористено затоа што е во притвор во истржанот затвор во Шутка по истрагата во која е осомничен дека примил пари за да издејствува погодности за обвинетитот екс граодначалник на Ново Село, Боро Стојчев.

По денешните избори Судскиот совет после подолго време повторно ќе биде комплетен.

ТОП ВЕСТИ

ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ