петок, 21 јуни 2024

Aктери од струмичкиот театар се враќаат со награди од фестивал во Враца, Бугарија

Објавено на

часот

Сподели

Фестивалското жири наградата на Стојанова и ја додели за улогата на Ева во претставата „Умри машки” од Алдо Николај” во режија на Кире Ѓоргиев во продукција на струмичкиот театар.

Младите актери Ѓорги Трајков и Никола Костадинов добија специјална награда за нивните ролји во истоимената претстава.

Големата награда Благој Стефановски, востановена по основачот на НЕТА фестивалот и поранешен долгогодишен директор на битолскиот театар и министер за култура, ја освои актерот Огњан Симеонов за ликот на Порфириј Петрович во „Злосторство и казна” од Фјодор Достоевски, во режија на Дамјан Тенев, во продукција на Драмски куклен театар од Враца. 

ТОП ВЕСТИ

ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ