сабота, 2 март 2024

30 милиони евра инвестиција во Кавадарци – нов повеќенаменски комплекс

Објавено на

часот

Сподели

„Во целиот комплекс ќе биде вграден најсoфистициран систем за греење и ладење, кој ќе придонесе за заштеда на електрична енергија до 70%.
Изградбата со целокупната документација од Општина Кавадарци е веќе започната. Целокупниот проект/комплекс се гради во прва фаза како приоритет и ќе биде завршен и пуштен во употреба до август 2025 година. Кавадарци е европски град! Кавадарци за сите“, напиша Јанчев.
 

ТОП ВЕСТИ

ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ