Вучиќ: Наша работа е каде распоредуваме војска. Не примаме наредби
Фото: ЕПА
1700564006

„Никогаш не ги пречекорила своите права и овластувања. Секогаш имала коректни односи со Кфор и НАТО. А каде и како, во согласност со уставот на Република Србија и законите на земјата, не загрозувајќи никого на кој било начин, ние ќе ја распоредуваме војската тоа е наша работа“.

Вучиќ истакна дека Србија е воено неутрална земја и дека не прима наредби од никого.

Претседателот на Србија денес разговараше со генералниот секретар на НАТО Столтенберг.