Задутре е неработен ден за Албанците
1700497536

Министерството за труд и социјална политика соопштува дека, согласно со Законот за празниците на РМ (Службен весник на РМ,, б.р.21/98 и 18/07), 22 ноември 2023 година (среда), Ден на албанската азбука, е неработен ден за граѓаните припадници на албанската заедница.

Министерството за труд и социјална политика на граѓаните припадници на албанската заедница им го честита празникот.