Судот ја одби жалбата на Навални за казната од 19 години затвор
Фото: ЕПА
1695802457

Како што пренесе Ројтерс, по сослушувањето, кое беше затворено за медиумите, и покрај протестите на Навални и неговите адвокати, судијата Виктор Рогов го прочита списокот со обвиненија против опозиционерот и му рече дека казната му останува непроменета.

Сега се очекува Навални (47) да биде пренесен во затворска колонија со „специјален режим“, што е најстрого ниво на таква институција според руските закони.

Во петокот беше одбиена и жалбата на Данијел Колодни, телевизиски техничар што работеше за Навални, а кој е осуден на осум години.