Стоилковиќ за настаните во Косово: Невиден терор во српската колевка
1695747005

„Вечна слава, слава на српскиот народ кој и покрај невидениот терор преживува во српската колевка и не ги остава своите вековни огништа пред дивите ѕверови на Курти и на меѓународните ѕверови. Слава на Србите од Косово и Метохија кои ги дадоа своите животи во одбрана на своите домови и родната земја од зголеменото угнетување и тиранија од страна на властите на шиптарскиот окупаторски режим. Почивај во мир и ти, албански полицаецу. Се чини дека т.н. меѓународна заедница намерно ги заборава минатите пукања врз Србите на Косово и Метохија или се преправа дека е лажна, па дури ни политички не ја санкционира злоупотребата на нашиот народ во Косово и во Босна и Херцеговина. Нека им бидат доволни неодамнешните настани како предупредување дека секој истрел кон КиМ е истрел за мир и не успеаја да ги осудат многуте досегашни престрелки или барем да покажат дека се згрозени. Но, јасно е дека нивната цел е да ги протераат Србите и дека нивната главна приказна е мир без Србите. Притоа забораваат дека ниту една окупација не трае вечно, па нема ниту оваа“, напиша Стоилковиќ.