Посебен сообраќаен режим во Скопје, почна атлетската трка
1694932550

Стартно/целната позиција на трката е на улицата „Беласица“ пред трговскиот центар „Ист гејт мол“ по што се оди десно по десната коловозна лента на булеварот „Гоце Делчев“ и се продолжува по десната коловозна лента на булеварот „Илинден“ се до крстосницата со улицата „МАНАПО“ и назад по истата коловозна лента.

Од тие причини Единицата за безбедност на патниот сообраќај ќе преземе мерки за посебен режим на сообраќајот по околните сообраќајници, велат од МВР и апелираат граѓаните да ги почитуваат наредбите што ги издаваат полициските службеници.