„Жито маркети“ стартува голема наградна игра - еден килограм злато!
1684864870

„Жито маркети“ ја почна годинешната голема наградна игра. Под слоганот „Чекор до златна добивка”, наградната игра за своите потрошувачи компанијата ја стартуваше на 15 мај и ќе трае речиси цело лето, сè до 15 септември.

Името на наградната игра е внимателно одбрано, како најбрза и најдобра асоцијација на тоа колку малку ќе му биде потребно на потрошувачот за да дојде до вистинско злато – затоа што главните награди се во тежина на еден килограм инвестициско злато! Заедно со овие златни награди, вкупниот награден фонд на „Чекор до златна добивка” е повеќе од осум милиони денари. Наградната игра се спроведува и е дел од активностите во рамките во кои „Жито маркети“ слави три и пол децениски јубилеј и успешно работење на домашниот пазар.

Од компанијата велат дека исклучителен поттик за да организираат една голема наградна игра и во оваа година, била одличната реализација и споделените позитивни реакции на потрошувачите за двете наградни игри кои беа спроведени во 2022 година, заедно со 35-от роденден што се одбележува годинава.

„35 години домашна, македонска компанија, со 35 години успешно работење, со 35 години секојдневно градење лојалност и взаемна доверба со граѓаните – се одличен повод да се одлучиме и оваа година да организираме една голема наградна игра. Го имаме задоволството и годинава да овозможиме на нашите ценети потрошувачи, но и на оние кои допрва ги осознаваат придобивките од лојалните програми на ‘Жито маркети’, да им понудиме забава при пазарењето и можност за одлични награди во рамките на ‘Чекор до златна добивка’“, велат  одговорните од „Жито Маркети“.

Вкупниот награден фонд е составен од: 140 потрошувачки ваучери по 3.000 денари; 140 потрошувачки ваучери по 5.000 денари; 20 телевизори; три автомобили КИА Рио и, секако, како врв на наградната игра – пет плочки инвестициско злато од по 100 грама и една плочка инвестициско злато од 500 грама.

Извлекувањата на добитниците ќе се одвиваат во неколку етапи. Ќе има три извлекувања, по едно секој месец и едно главно извлекување. Првото извлекување ќе биде на 24 јуни, второто на 22 јули и третото на 26 август. Главното извлекување ќе биде на 30 септември 2023 година, при што ќе биде организиран голем настан со забавна програма и гости, на кој ќе се извлекуваат главните награди во тежина од еден килограм злато!

                                                                                                                                    Комерцијален текст