Пригожин: Вагнер регрутира 30 000 борци
Фото: ЕПА
1679164012

Пригожин, исто така, тврди дека Вагнер регрутира околу 500 до 800 луѓе во просек дневно, понекогаш и до 1 200 луѓе дневно.

„Можно е овој број на регрути да се намали по одредено време, но до средината на мај планираме да го зголемиме бројот на борци во единицата за приближно 30 000“, рече Пригожин во аудио пораката.

Минатата недела Пригожин изјави дека Вагнер почнал да регрутира во 42 градови во Русија.