Далиќ ќе биде селектор на Хрватска до 2026
1679141446

Далиќ останува верен на Хрватска и покрај тоа што имаше понуди да се префрли на клупскиот фудбал. Тој е најуспешниот селектор во историјата на Хрватите и ќе продолжи да ја води селекцијата до следното Светско првенство.

„Сакам да му се заблагодарам на претседателот Кустиќ и на цела фудбалска федерација за нивната доверба и поддршка. Нема подобра работа. Нема почесна работа од таа да ја водам Хрватска како селектор. Навистина сум возбуден за иднината“, изјави Далиќ.