На брегот на Охридското Езеро пронајдена рачна граната
1679140472

„Кај населбата Пештани е пронајдена неексплодирана рачна граната, која потекнува од Првата светска војна. Гранатата е безбедно подигната од претставник на Дирекцијата за заштита и спасување за натамошна постапка.“, велат од СВР Охрид.