Нема пред нас готов текст, што значи ќе нема финален договор, изјави Курти
1679136617

„Оптимист сум, внимателен сум и ќе направам се за Репулика Косово, нејзината уставноста, суверенитетот, територијалниот интегритет, јавниот и за народниот интерес на сите граѓани без разлика, бидејќи јас сум премиер на Републиката и на сите граѓани“, рече Курти за косовските медиуми..

„Охридското Езеро е тектонско езеро, по е тивко и убаво место. Во оваа прилика, освен што сум оптимист, дојдов со намера и добра волја дека договорот постигнат претходно, кој за жал не беше потпишан во Брисел на 27 февруари, ќе продолжи преку разговори за планот за имплементација и на овој начин да се заврши договорот за нормализација“, рече Курти.

Курти потенцираше дека ќе продолжуваат разговорите за планот за имлементација , бидејќи, како што рече, нема готов текст.

„Се додека нема готов текст, не може да има завршување на разгоровите, па додека нема завршување на разговорите не може да има договор. Јас сум тука за принципиелен, отворен, сериозен дијалог кој треба да резултира со фоговор, а договор значи конечен и договорен текст. Не дојдов тука за разговори за разговори, туку на разговори за договори“, рече Курти.