Оксфорд забрани секс меѓу професори и студенти
1678701533

Во соопштението објавено во „Тајмс“ се вели дека наставниците и професорите „ќе бидат строго обесхрабрени“ да влегуваат во каков било близок личен однос со студентите што ги надминува границите на професионалното однесување. Ова се однесува и на студентите кои имаат каква било емоционална, практична или финансиска придобивка или зависност од академски работник.

Професорот или професорката кои нема да го почитуваат ова правило, ќе биде предмет на дисциплински процедури на Универзитетот.